Bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves

Leves

Hozzávalók


  • 3 db babérlevél
  • só, bors, pirospaprika, zsálya, rozmaring, kakukkfű
  • 2-3 dl tejföl
  • 1/2 ek. mustár
  • kb.6 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 60 dkg csiperke, vagy vegyes erdei gomba
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg liszt
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 30 dkg sertés darált hús

Elkészítés

  1. Elsőként a darálthúst ízesítsük, sóval, borssal, fokhagymával, apróra vágott hagymával, rozmaringgal. Gyúrjuk össze.
  2. Gyúrjunk a liszttel és a 2 tojással házi tésztát. Nyújtsuk ki!
  3. kis diónyi húsgombóccal töltsük meg a tésztát ( mint egy raviolit) jól nyomkodjuk le a széleit.
  4. Öntsük fel annyi vízzel hogy a húsos táskák is meg tudjanak főni.
  5. Készítsük el a levest. A szalonnát süssük ki, szedjük ki! A szalonna zsírjára tegyük az apróra vágott hagymát.. zöldpaprikát.. és végül adjuk hozzá a szeletelt gombát. Készítsünk egy szuper gombapörköltet. Mehet bele a fokhagyma, paradicsom, és a többi fűszer is.
  6. Amikor a levesalap jól összerottyant, visszatehetjük a kiszedett szalonnát is, és beletesszük a húsos táskákat. Utánaízesítünk. Amikor megfőttek, tejföllel behabarjuk.( Tehetünk hozzá pici lisztet is )
  7. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.