
Bakonyi betyárleves
Leves
Elkészítés
-
Elsőként a darálthúst ízesítsük, sóval, borssal, fokhagymával, apróra vágott hagymával, rozmaringgal. Gyúrjuk össze.
-
Gyúrjunk a liszttel és a 2 tojással házi tésztát. Nyújtsuk ki!
-
kis diónyi húsgombóccal töltsük meg a tésztát ( mint egy raviolit) jól nyomkodjuk le a széleit.
-
Öntsük fel annyi vízzel hogy a húsos táskák is meg tudjanak főni.
-
Készítsük el a levest. A szalonnát süssük ki, szedjük ki! A szalonna zsírjára tegyük az apróra vágott hagymát.. zöldpaprikát.. és végül adjuk hozzá a szeletelt gombát. Készítsünk egy szuper gombapörköltet. Mehet bele a fokhagyma, paradicsom, és a többi fűszer is.
-
Amikor a levesalap jól összerottyant, visszatehetjük a kiszedett szalonnát is, és beletesszük a húsos táskákat. Utánaízesítünk. Amikor megfőttek, tejföllel behabarjuk.( Tehetünk hozzá pici lisztet is )
-
Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.