Bajor barna sörös hagymaleves

Bajor barna sörös hagymaleves

leves recept

Hozzávalók


  • 3 db nagy hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ekanál liszt
  • kakukkfü
  • 500 ml barna sör
  • 1 l zöldség alaplé
  • só, bors
  • 6-8 szelet szikkadt kenyér (fehér/barna)
  • reszelt sajt
  • snidling

Elkészítés

  1. 3 nagy hagymát és 2 fokhagymagerezdet felkockáztam és bő vajon megpároltam. Megszórtam 2 kanál liszttel, picit pirítottam rajta, szórtam rá kakukkfüvet, majd felöntöttem 500 ml barna sörrel és 1 l zöldség alaplével. Sóztam, borsoztam, és 20 perc alatt felfőztem.
  2. 6-8 szelet szikkadt kenyeret sütőben 200 fokon megpirítottam. Ez volt a leves betétje.
  3. Tálaláskor a forró hagymalevesbe tettem a pirított kenyeret, reszeltem rá aromás sajtot és megszórtam snidlinggel.