Babkrémleves – a levesélmény

Babkrémleves – a levesélmény

Leves - Vajon hagyományos ételeink képesek megfelelni a modern kori kihívásoknak? Én azt hiszem igen, csak át kell őket gondolni egy kicsit, mégpedig úgy, hogy a gazdag ízvilág maradjon, a kalóriaérték csökkenjen és pillanatok alatt készüljenek el a fogások.

Hozzávalók


  • 25 dkg főtt fehér bab (akár konzerv is lehet)
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál tökmagolaj
  • 4 evőkanál magkeverék

Elkészítés

  1. A babkonzervet egy lábasba töltjük és két konzervdoboznyi vízzel felöntjük. Ízlés szerint megsózzuk, majd felforraljuk.
  2. Amikor felforrt levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd lassan csorgatva és habverővel állandóan kavarva beletesszük a tejszínt. Forralunk egyet rajta és már kész is.
  4. A magkeveréket serpenyőben megpirítjuk, vigyázva, rázogatva, hogy ne égjen le, majd a tökmegolajjal együtt tálaláskor az asztalra tesszük. Mindenki maga ízesítheti velük a forró levesét, ez része a fogyasztás által nyújtott élménynek.