Babkrémleves – a levesélmény
Leves - Vajon hagyományos ételeink képesek megfelelni a modern kori kihívásoknak? Én azt hiszem igen, csak át kell őket gondolni egy kicsit, mégpedig úgy, hogy a gazdag ízvilág maradjon, a kalóriaérték csökkenjen és pillanatok alatt készüljenek el a fogások.
Elkészítés
-
A babkonzervet egy lábasba töltjük és két konzervdoboznyi vízzel felöntjük. Ízlés szerint megsózzuk, majd felforraljuk.
-
Amikor felforrt levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
-
Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd lassan csorgatva és habverővel állandóan kavarva beletesszük a tejszínt. Forralunk egyet rajta és már kész is.
-
A magkeveréket serpenyőben megpirítjuk, vigyázva, rázogatva, hogy ne égjen le, majd a tökmegolajjal együtt tálaláskor az asztalra tesszük. Mindenki maga ízesítheti velük a forró levesét, ez része a fogyasztás által nyújtott élménynek.