
Babgulyás gazdagon
leves kategória
Elkészítés
-
A babot beáztatjuk néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
-
Pörköltet készítünk: felkockázzuk a húst, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a tv paprikát is apróra vágjuk.
-
A zsírt felhevítjük, a vöröshagymát aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tv paprikát, majd a fűszerpaprikát, és a húst. Fehéredésig sütjük a husit,aztán kevés vízzel ,hogy ellepje,felöntjük. A fűszereket is hozzáadjuk, és hagyjuk elfőni a levét, kicsit pörköljük, aztán felöntjük megint . Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg a husi félpuhára főtt, és látszik, hogy jó is szaftot kapott.
-
Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és gyökeret,kicsit ezt hozzádinszteljük, hozzáadjuk a babot, füstölt bőrkét, és felengedjük vízzel. Amikor a hús és a bab is puhára főtt,hozzáadjuk a csipetkét, azzal még kb. 10 percet hagyjuk főni.
-
Csipetke: jobb,ha egy nappal előbb elkészítjük, hogy tudjon száradni, de frissen is jó. A tojást villával jól kikeverjük, hozzáadagolunk apránként annyi lisztet,hogy keményebb gyúrt tésztát kapjunk. Fél kisköröm méretűre lecsipkedjük enyhén lisztezett felületre.
-
Tálalásor ízlés szerint meglocsoljuk tejfellel. Jó pogácsával kínáljuk. Jó étvágyat!