Áfonyakrémleves Mák

Áfonyakrémleves Mák

Vidám, színekben és ízben intenzív, tálalásban különösen jól díszíthető leves recept. Nálunk tejszínhabbal és porcukorral darált mákkal van szórva. A kicsiknek és a nagyoknak is nagy kedvenc. Mákkal minden jobb.

Hozzávalók


  • 3-5 kanál kristálycukor
  • 1 kanál kandírozott narancs
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mk fahéj
  • 1 db nyert citromhéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk narancsos cukor
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • 200 ml habtejszín (35%)
  • 1 liter víz
  • 750 g fagyasztott áfonya

Elkészítés

  1. A hideg vízben feltesszük főzni a fagyasztott áfonyát a cukorral az összes fűszerrel és a kandírozott narancsunkkal( lehet darabos fűszer is csak akkor turmixolásnál ki kell szedni)
  2. Amikor kész, az egészet simára turmxoljuk, illyetve egy szűrűn átpaszírozom.
  3. A habtejszínt és a vaníliás pudingot simára keverjük és hozzáadom a levesünkhöz. Pár percig főzzük.
  4. A végén még ízesítjük, reszelünk bele egy bio citrom héját.
  5. A levest jól lehűtjük, de langyosan is nagyon finom.
  6. Tejszínhabbal (35% felvert tejszínhabbal) tálaljuk illetve darált mákkal jól megszórjuk. Ha valaki nem szereti a mákot, akkor a puffasztott quinoa nagyon szépen mutat benne.