
Áfonyakrémleves Mák
Vidám, színekben és ízben intenzív, tálalásban különösen jól díszíthető leves recept. Nálunk tejszínhabbal és porcukorral darált mákkal van szórva. A kicsiknek és a nagyoknak is nagy kedvenc. Mákkal minden jobb.
Elkészítés
-
A hideg vízben feltesszük főzni a fagyasztott áfonyát a cukorral az összes fűszerrel és a kandírozott narancsunkkal( lehet darabos fűszer is csak akkor turmixolásnál ki kell szedni)
-
Amikor kész, az egészet simára turmxoljuk, illyetve egy szűrűn átpaszírozom.
-
A habtejszínt és a vaníliás pudingot simára keverjük és hozzáadom a levesünkhöz. Pár percig főzzük.
-
A végén még ízesítjük, reszelünk bele egy bio citrom héját.
-
A levest jól lehűtjük, de langyosan is nagyon finom.
-
Tejszínhabbal (35% felvert tejszínhabbal) tálaljuk illetve darált mákkal jól megszórjuk. Ha valaki nem szereti a mákot, akkor a puffasztott quinoa nagyon szépen mutat benne.