Adzukibableves sok zöldséggel
Leves-receptverseny
Elkészítés
-
A babot előírás szerint beáztatjuk.
-
Megpucoljuk a zöldségeket felkarikázzuk, és odatesszük főlni a babbal, kelkáposztával együtt. Befűszerezzük.
-
Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Apróra vágjuk a hagymát, a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
-
Hozzáadjuk a paradicsomlevet is, és a lestyánt. A sót a végén adjuk hozzá.
-
Mikor minden megfőtt, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Bármilyen levestésztát főzhetünk mellé. Tört chilivel ízesíthetjük, aki kedveli. Jó étvágyat!