Adzukibableves sok zöldséggel

Adzukibableves sok zöldséggel

Leves-receptverseny

Hozzávalók


  • 30dkg adzukibab
  • 2db sárgarépa
  • 2db fehérrépa
  • 1kis zeller
  • 1kis db kelkáposzta
  • 2l víz
  • 3gerezd fokhagyma
  • 1db tv paprika
  • 2dl paradicsomlé
  • 1evők. sertészsír
  • 1db vöröshagyma
  • 1evők. finomliszt
  • 1teásk. fűszerpaprika
  • 1mokkásk. őrölt feketebors
  • ízlés szerint só
  • 1szál lestyánlevél
  • 1teásk. petrezselyem

Elkészítés

  1. A babot előírás szerint beáztatjuk.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket felkarikázzuk, és odatesszük főlni a babbal, kelkáposztával együtt. Befűszerezzük.
  3. Ha minden zöldség jól megpuhult, berántjuk. Apróra vágjuk a hagymát, a zsírban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. A leveshez adjuk a hagymás rántást, jól összefőzzük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomlevet is, és a lestyánt. A sót a végén adjuk hozzá.
  5. Mikor minden megfőtt, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Bármilyen levestésztát főzhetünk mellé. Tört chilivel ízesíthetjük, aki kedveli. Jó étvágyat!