Adventi krémes mandarin kosárkák
családi ünnepi recept
Elkészítés
-
10-12 db mandarinra lesz szükségünk 10-11 db kész kis kosárkához. Ne legyen túl puha a mandarin, mert könnyen szakad a héja, nem lesz tartása. Megfeleztem a mandarinokat (7-8 db), óvatosan kicsavartam a levüket, 100 ml- re lesz szükség. Egy kiskanállal kikapartam a fennmaradó rostokat, így megkaptam a kis mandarinkosarakat. További 2-3 mandarinnak a héját lereszeltem.
-
200 ml tejszínt a 100 ml mandarinlével, 2 evőkanál narancsvirág- esszenciával és a reszelt mandarinhéjjal felforraltam, pici vaníliáscukorral és kardamommal ízesítettem. Annyi zselatint kevertem hozzá, amitől egy sűrű, krémes állagot értem el. Hagytam picit hűlni.
-
Óvatosan megtöltöttem a mandarinokat a krémmel és egy éjszakát hidegen hagytam dermedni. Másnap kardamomos csokoládét reszeltem a megtöltött kosarakra és gránátalma magokkal díszítettem. Ebből az adagból nekem 11 mandarin kosaram lett.
-
Tipp: a mandarinok kis zöld szármaradékait le kell szedni, hogy a kosarak stabilan tudjanak ülni a tányéron. Óvatosan a facsarásnál, könnyen szakad a mandarin héja.