Adventi krémes mandarin kosárkák

Adventi krémes mandarin kosárkák

családi ünnepi recept

Hozzávalók


  • 2 evők. narancsvirág-esszencia
  • zselatin
  • gránátalma
  • reszelt kardamomos csoki
  • csipet őrölt kardámom
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 200 ml tejszín
  • reszelt mandarinhéj
  • 100 ml mandarinlé
  • 10-12 db mandarin

Elkészítés

  1. 10-12 db mandarinra lesz szükségünk 10-11 db kész kis kosárkához. Ne legyen túl puha a mandarin, mert könnyen szakad a héja, nem lesz tartása. Megfeleztem a mandarinokat (7-8 db), óvatosan kicsavartam a levüket, 100 ml- re lesz szükség. Egy kiskanállal kikapartam a fennmaradó rostokat, így megkaptam a kis mandarinkosarakat. További 2-3 mandarinnak a héját lereszeltem.
  2. 200 ml tejszínt a 100 ml mandarinlével, 2 evőkanál narancsvirág- esszenciával és a reszelt mandarinhéjjal felforraltam, pici vaníliáscukorral és kardamommal ízesítettem. Annyi zselatint kevertem hozzá, amitől egy sűrű, krémes állagot értem el. Hagytam picit hűlni.
  3. Óvatosan megtöltöttem a mandarinokat a krémmel és egy éjszakát hidegen hagytam dermedni. Másnap kardamomos csokoládét reszeltem a megtöltött kosarakra és gránátalma magokkal díszítettem. Ebből az adagból nekem 11 mandarin kosaram lett.
  4. Tipp: a mandarinok kis zöld szármaradékait le kell szedni, hogy a kosarak stabilan tudjanak ülni a tányéron. Óvatosan a facsarásnál, könnyen szakad a mandarin héja.