
A mi flódnink
Családi recept
Elkészítés
-
Elsőként a tésztához az összes alapanyagot bedagasztjuk, fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe egészen addig amíg a töltelékeket elkészítjük.
-
Az almás töltelékhez az almákat megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasba tesszük, ráöntjük a citrom levét, a fahéjat és a mézet. Nagyjából 5-6 percig rotyogtatjuk, majd félretesszük hűlni.
-
A diós töltelékhez egy lábasban összekeverjük a diót, a cukrot, a mézet és a vizet. Jól összeforraljuk, miután lekapcsoltuk belereszeljük a kezeletlen narancs héját, és így hagyjuk kihűlni.
-
A mákos tölteléknél ugyanúgy járunk el, mit a diósnál. Miután összeforraltuk a hozzávalókat, reszeljük bele a bio citrom héját.
-
Amíg a töltelékek hűlnek, addig a tésztánkat porciózzuk 5 egyenlő részre. Egyet hagyjunk kint a pulton, a többit amivel épp nem dolgozunk, rakjuk vissza a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy adag tésztát nyújtsunk ki egy közepes tepsiméret nagyságúra (nálam 27x18cm), szurkáljuk meg villával és süssük elő 8 perc alatt. Még további 2 tésztaadaggal járjunk el ugyanígy. 2 adag tészta marad nyersen, ebből az egyik lesz a teteje, a másik az alja.
-
A következő lépés a rétegezés lesz. Az egyik nyers tésztánkat nyújtsuk ki, szurkáljuk meg villával és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsink aljába. Erre jöhet a kihűlt mákkrém, majd egy elősütött tésztalap, a diókrém, megint egy elősütött tésztalap, egy réteg vastag szilvalekvár, erre az utolsó elősütött tésztaréteg, majd utolsóként érkezik az almatöltelék, amelyet beborítjuk a nyers tésztalapunkkal.
-
A süteményünket lekenjük a tojással, és egy fogpiszkáló segítségével átszurkáljuk az összes réteget. 170 fokos sütőbe további 35 percig sütjük. Egészen másnapig kell várnunk a szeleteléssel és a kóstolással, de az íze minden várakozást megér.