23 órát főtt marha velős csontleves karajcsonttal és pulykanyakkal

23 órát főtt marha velős csontleves karajcsonttal és pulykanyakkal

Gyógyító leves termelői marha velőscsonttal, zöldségekkel

Hozzávalók


  • 1 kk parajdi só
  • 1 kk kurkuma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 szál zellerzöld
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1 db kisebb zeller összevágva
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karajcsont
  • 2 nagyobb db pulykanyak
  • 4 kisebb db marha velőscsont legeltetett marhából
  • 1 marék bio tönköly cérnametélt

Elkészítés

  1. Az elkészítés lényege a hosszúság és az egyszerűség. Ez nem önmagában húsleves, hanem inkább egy gyógyító erőleves. Ízvilága és kifinomultsága is ebben rejlik. A levest este érdemes feltenni kis lángon (villanytűzhely: 2-3-as fokozat, gáztűzhely 1-es fokozat, vagy a legalacsonyabb). Mindent egyszerre tegyünk bele, a répákat hasábra vágjuk, a hagymának leszedjük a külső héját, a csontokat egyben, és a zellert kockákra vágva, bele a zöldeket, és a fűszereket is beletesszük.
  2. Este ha meggyőződtünk róla, hogy takarékon van, akkor ott is hagyhatjuk, akár másnap este - munkából hazatérve ellenőrizzük a zöldségek - hús puhaságát. (fedőt semmiképp ne tegyünk rá)!
  3. Ha nem merjük így otthagyni, akkor egy olyan hétvégén érdemes elkészíteni, amikor otthon van legalább egy ember, aki rá tud nézni.
  4. 20-25 óra elteltével - ha mindent roppanósan puhának érzünk és a hús elválik a csonttól- akkor érdemes lekapcsolni. Fogyaszthatjuk cérnametélttel, vagy kis csípős paprikával
  5. A velőscsontból kiütögetjük a velőt és a levessel, cérnametélttel együtt megesszük :) Jó étvágyat mindenkinek!