
23 órát főtt marha velős csontleves karajcsonttal és pulykanyakkal
Gyógyító leves termelői marha velőscsonttal, zöldségekkel
Elkészítés
-
Az elkészítés lényege a hosszúság és az egyszerűség. Ez nem önmagában húsleves, hanem inkább egy gyógyító erőleves. Ízvilága és kifinomultsága is ebben rejlik. A levest este érdemes feltenni kis lángon (villanytűzhely: 2-3-as fokozat, gáztűzhely 1-es fokozat, vagy a legalacsonyabb). Mindent egyszerre tegyünk bele, a répákat hasábra vágjuk, a hagymának leszedjük a külső héját, a csontokat egyben, és a zellert kockákra vágva, bele a zöldeket, és a fűszereket is beletesszük.
-
Este ha meggyőződtünk róla, hogy takarékon van, akkor ott is hagyhatjuk, akár másnap este - munkából hazatérve ellenőrizzük a zöldségek - hús puhaságát. (fedőt semmiképp ne tegyünk rá)!
-
Ha nem merjük így otthagyni, akkor egy olyan hétvégén érdemes elkészíteni, amikor otthon van legalább egy ember, aki rá tud nézni.
-
20-25 óra elteltével - ha mindent roppanósan puhának érzünk és a hús elválik a csonttól- akkor érdemes lekapcsolni. Fogyaszthatjuk cérnametélttel, vagy kis csípős paprikával
-
A velőscsontból kiütögetjük a velőt és a levessel, cérnametélttel együtt megesszük :) Jó étvágyat mindenkinek!