Húsos rakott zöldbab

Gasztro

Húsos rakott zöldbab

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A hús és a zöldbab előkészítéséhez:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors

A rétegezéshez:

  • 140 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
  • 10 dkg félkemény sajt, reszelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre dinszteljük. Közben blansírozzuk a zöldbabot – éppen csak annyi sós vízben, amennyi ellepi. Az üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk a 2-3 gerezd szeletelt fokhagymát, majd a darált sertéshúst. Az egészet gyorsan összekeverjük, vigyázva, hogy a hagyma oda ne kapjon. Megsózzuk a húst, és hagyjuk dinsztelődni. Ha elfőtte a kiengedett levét, ízesítjük borssal és fűszerpaprikával. A tejfölt összekeverjük 2-3 gerezd zúzott vagy reszelt fokhagymával.

 

Az így előkészített alapanyagokat elkezdjük rétegezni egy tűzálló tálba. Kiolajozzuk az edény alját, majd egy réteg zöldbabra kerül rá a darált hús, amit újabb réteg zöldbabbal fedünk. A tetejét bevonjuk a fokhagymás tejföllel, majd mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amikor félig megsült, kivesszük az ételt a sütőből, megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatesszük és pirosra sütjük.

Ajánljuk még:

Receptválogatás május elsejei grillpartihoz

Ha szerencsénk van, és az időjárás is kegyes lesz hozzánk, ma akár az egész napot a szabadban tölthetjük. Sokan az idei első grillpartit tervezzük, és már csak egy jó ötlet választ el attól, hogy igazán fenséges falatokat pirítsunk magunknak és barátainknak. Összegyűjtöttünk néhány receptet, hogy ne kelljen keresgélned, ha szabd tűzön sütögetnél. Jó étvágyat!

 

Már követem az oldalt

X