Extragyors finomság: Tejszínes gombás tarja

Gasztro

Extragyors finomság: Tejszínes gombás tarja

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • bors
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  •  1 cs petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott tarját magas hőmérsékleten egy kevés zsíron pirítsuk meg. Mikor minden húsdarabot körbepirítottunk, vegyük vissza a hőmérsékletet, és adjuk hozzá az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkarikázott fokhagymát és a feldarabolt gombát. Az egészet sózzuk meg. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk az ételhez tejszínt, és összefőzzük. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, és meg is borsozzuk. Ha a tejszín szép sűrűre főtt, szélesmetélttel tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet az Agrármarketing Centrummal együttműködve ebben a videóban készítette el: 

Ez a recept is része Borbás Marcsi február havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során. 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.