Szép

Tipikus sminkbakik – Erre figyelj, ha kikened magad!

Hajlamos vagyok hosszabb ideig elmerengeni a dolgokon. Ha kevésbé szépen akarom mondani, akkor igenis szokásom bambulni. A sminkes szakmai ártalomnak köszönhetően pedig leginkább a hölgyek festését nézem, aztán gondolatban már a kezemben is vannak az eszközök, lelki szemeim előtt látom a javítás folyamatát. Most pedig összegyűjtöttem, mi az, ami furcsán hat, amit túl sokszor látok, pedig olyan jó lenne, ha elfelejtenék már az emberek...

1.      Szigorú szemöldökök

Bevallom, „szemöldökérzékeny” vagyok, így hamar kiszúrom, ha nem esztétikus az eredmény. Találkoztam már csodálkozó szemöldökökkel, lapos szemöldökökkel, cérnavékonyságúra tetovált szemöldökökkel és persze torzonborzokkal is.

Az eddigi legmeghökkentőbb verzió viszont az volt, amikor egy szőke hajú hölgy fekete tussal rajzolta meg a szemöldökét… A szemhéjtust (mint a neve is mutatja) a szemhéjon alkalmazzuk. A szemöldök formázására ceruza, por vagy gél alkalmas. Aranyszabály, hogy a hajunk színétől maximum egy árnyalatnyival lehet sötétebb a szemöldök színe, és mindig maradjon meg a természetes jellege! A legszebb sminket is hazavághatja egy előnytelen szemöldök.

2.      Mágikus kék szemceruza

A kék szemceruza megosztó, hiszen alapvetően nem mindenkinek állnak jól a kék kontúros szemek. Főképp az idősebb korosztály kedveli a használatát, hiszen régen nagy sláger volt, viszont érdemes pár aranyszabályt ismerni, mielőtt magunkra kenjük. Kék szemekhez tökéletes választás a kék szemceruza és remekül ki lehet emelni őket. Sötétbarna szem esetében alkalmazva élénkebbé és titokzatossá teszi a tekintetet, ráadásul a sötétkék szín mellett a szemfehérje optikailag még fehérebbnek is tűnik. A hidegebb tónusokkal rendelkező hölgyeknek szinte minden esetben jól áll a használata, míg a melegebb tónusú nőknek inkább a földszínek a javasoltak!

3.      Rúzs-omlás

A rúzs esetében elég könnyű pár – mondjuk így – nem esztétikus hibába belefutni. Az egyik, amikor az ajkak nincsenek kellőképp előhidratálva, és a szárazabb bőrdarabok kegyetlen 3D-módon kikandikálnak az élénk (piros, bordó, fukszia) színűre rúzsozott ajkakról. A másik, amikor egy jóízű hahotázás közben a fogsorról is visszainteget a rúzs színe. Szintén kínos, amikor a folyékonyabb állagú, esetleg nem a legprofesszionálisabb rúzs használata esetén az ajakráncocskákon kívülre is kifut a szín, és az ajkakból egy mini „napocska” válik. Ha rúzsos megjelenést választunk, mindig legyen velünk egy kozmetikai tükör és diszkréten ellenőrizzük az ajkainkat, szükség esetén pedig korrigáljunk.

4.      Csalóka alapozó

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy nem az aktuális bőrtónusunknak megfelelően választunk alapozót. Lehet, hogy télen annyiban csalhatunk, hogy az arcunk kreolabbnak tűnik a sötétebb árnyalattól, de ha a kabát lekerül, és épp egy kivágott felsőrészt viselünk alatta, akkor bizony hamar lebukhatunk a színkülönbség miatt. Túl vastag rétegben se vigyük fel az alapozót, mert akkor könnyen maszkszerű hatást érünk el, és az apróbb ráncocskák is hamarabb előbukkannak. Utóbbi elkerüléséhez bőségesen hidratáljuk az arcbőrünket sminkelés előtt! Érdemes két árnyalatban beszerezni az alapozót: egy, a nyári színünkhöz illőt és egy téli bőrszínhez illőt (ami nyilvánvalóan világosabb) vásároljunk, és mikor felvisszük, jól dolgozzuk el a hajtöveknél, a dekoltázson és a nyakon, az áll alatt is. Szükség esetén keverhető a kettő árnyalat, ami harmonikusabb megjelenést eredményezhet.

5.      Fixen szépen

Esti buliban, a táncparkett meghódítása után az erőteljesebb esti smink könnyen elkenődhet, különösen, ha már könnyesre nevettük vagy verejtékesre táncoltuk magunkat. Lepereghet a szemhéjpúder, elfolyhat a rúzs, főképp akkor, ha nem vízálló és nem jó minőségű termékekkel dolgoztunk. Ebben az esetben nem árt szemhéj- és sminkbázist alkalmazni, a végén pedig sminkfixáló spray használatával rögzíteni sminkünket a tartósság érdekében. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X