Kult

Borbás Marcsi: Pici pontok vagyunk

Címlapinterjút adott a Nők Lapjának Borbás Marcsi. A beszélgetés során sok-sok témát érintettek, érdemes az egészet elolvasni! Az alábbiakban egy részletet közlünk.

„Borbás Marcsi a budapesti irodájában fogad. Három napig forgatott – már nem a tévének, hanem saját internetes portáljának –, és most külföldre készül. Irány Olaszország!

(...)

Van kedvenc helyed?

Mindig a legutóbbi. Még a pandémia előtt jártunk a tufavidéken. Van három tufába vájt város Lazio, Umbria és Toscana határán: Sovana, Sorano és Pitigliano. Egészen lenyűgöző vidék. Fantasztikus arrafelé az etruszk hagyaték, a sziklába vájt utak és a kastélyszerű nekropoliszok.

Mi az, ami először megfog egy országban? A konyha?

Inkább az emberek. Az olaszoknál például az, hogy szeretnek élni és szeretik egymást. Azt is szeretem, hogy nem a telefonjukat nyomkodják vacsora közben, hanem a társasággal foglalkoznak.

Mitől ennyire mások, mint mi?

A különböző nézetű emberek kiválóan megvannak egymással. Jót vitatkoznak, aztán egymást ölelgetve távoznak. Szeretik a helyet, ahol élnek, és szeretik a kultúrájukat. Náluk például soha nem alakulhatott volna ki egy olyan szó, hogy „olaszkodni”. Mindenki büszke az olaszságára – pártállástól vagy politikai hovatartozástól függetlenül.”

A fotózásról a Nők Lapja egy videót is készített: 

A teljes cikket online formában itt találjátok.
Fotó: Egy.hu

Ajánljuk még:

Egy mesés magángyűjtemény otthona – villatörténet a Bérc utcából

A Gellérthegy várra néző, északi lejtőjén (is) mindig öröm sétálni, a szemet gyönyörködtető kilátás, a budai dombok, távolban a Duna és Pest látványa megunhatatlan, ahogy a környező villák némelyike is – hiába volt a hegynek ezen az oldalán kegyetlenebb a háborús pusztítás, maradt bőven megcsodálni való. A legismertebb talán a Hegedűs-villa az Orom utca végén, híres főhomlokzatánál regényes hátsó oldala sokkal szebb, a napfényes kertre néző ablakok és kis teraszok barátságos belső tereket ígérnek. A vörös téglás villa közvetlen szomszédja, és lévén a két régi szomszéd közeli, jó barátságban volt, anno kertkapuval kapcsolt villa egész más hangulatú ház.

 

Már követem az oldalt

X