Vöröslencse-saláta

Gasztro

Vöröslencse-saláta

A vöröslencse előnye, hogy nagyon gyorsan megfő, a tápanyagtartalma pedig igen magas! Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk. mustár
  • 2 db szardella
  • 2 ek. kapribogyó
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. fehér balzsamecet
  • 1 szem lime
Tovább olvasok

A vöröslencsét feltesszük főni sós vízben. Nagyon gyorsan elkészül, figyeljünk, hogy ne főzzük szét. Amíg elkészül, majonézt keverünk. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, majd fokozatosan csorgatjuk hozzá az olívaolajat. Nem kell nagyon kemény majonézt kapnunk, legyen krémesebb a szokásosnál. Ha elkészült, ízesítjük a felaprított szardellával, felkarikázott zöldhagymával, illetve friss petrezselyemmel. Kapribogyót és egy kevés balzsamecetet is teszünk hozzá, illetve lime-héjat. Végül összekeverjük a langyos, főtt vöröslencsével. Hagyjuk néhány órát állni a hűtőben, úgy lesz igazán finom. 

Tálalhatjuk egy finom sültcsirke vagy sertésoldalas mellé, de magában fogyasztva is nagyon finom.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.