Vargányás dödölle

Gasztro

Vargányás dödölle

Talléros formában!

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg vargánya
  • olíva olaj
  • kevés húsleves
  • petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A dödöllét a szokásos módon készítjük el. Ehhez a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amikor a megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor összeáll, fél centi vastagra nyújtjuk, és tallérokat szaggatunk belőle, amit forró zsírban sütünk meg.

A felaprított hagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg, és forgassuk bele a szeletekre vágott vargányát. Hagyjuk kicsit együtt pirulni. Utána sózzuk, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és kevés húslével engedjük fel. Néhány percig még pirítsuk, majd tálalás előtt kevés frissen vágott petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a dödölletallérokra halmozzunk egy keveset a vargányás raguból.

### ZONE-2 ###

Ajánljuk még:

Pünkösdi reggeli a zöldben

Egyszer régen, valamikor az idők kezdetén, egy színes szakácskönyv került a kezembe. Németországból érkezett, és csábító szép reggeli ajánlatokkal volt teli. Lapozgattam, nézegettem, közben meg a mi sovány, sebtiben bekapott reggelinkre gondoltam. Volt benne vasárnapi és ünnepi reggeli, pezsgős reggeli a teraszon, angol reggeli babbal és bajor reggeli pereccel, fehér kolbásszal, és pünkösdi piknik-reggeli a zöldben.