Vacsorázz Borbás Marcsival - Sült hús karamellizált lilahagymával

Gasztro

Vacsorázz Borbás Marcsival - Sült hús karamellizált lilahagymával

Borbás Marcsi receptje.

 

Úgy tapasztaltam, hogy nálunk Magyarországon nagyon sokan vannak, akik úgy érzik: hús nélkül nem tudnak igazán jóllakni. Azt hiszem, hogy a húsfogyasztás a jólét egyik fokmérője is lett. Ha kevés húsos étel van a heti étrendben, akkor a húsevők úgy érzik, áldozatot hoznak, meg kell vonniuk maguktól valamit.

Tovább olvasok

Nos, ha ezt a receptet kipróbálják, akkor egész biztosan nem lesz majd semmilyen hiányérzetük a húsimádóknak sem!

Sült hús karamellizált lilahagymával

Hozzávalók (2 főre):

  • 4 szelet karaj
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • Petrezselyem
  • 1 kis ág rozmaring
  • Só, bors

Elkészítés:

Hevítsük fel a serpenyőt jó forróra, majd öntsük bele az olajat, és helyezzük bele a hússzeleteket. Két perc után, amikor már elengedi a serpenyő a szeleteket, mert jó pirosra sültek, akkor egy csipesz segítségével fordítsuk meg őket. Fontos, hogy ne szurkáljuk a húsokat, mert akkor nagyon könnyen kiszáradnak. Miközben sülnek a húsok, egy rozmaringággal kenegessük a tetejükre a forró olajat. Ha a húsok másik oldalát is megpirítottuk, akkor dobjuk rá a fél karikákra vágott lilahagymát, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, sózzuk meg, és tegyünk egy fedőt a tetejére. Figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, időnként keverjük meg, és fordítsuk meg újból a húsokat. Néhány perc múlva vegyük ki a karajt, és a hagymára öntsünk egy kis balzsamecetet. Amikor az ecet elpárolgott, szedjük rá a karamellizált hagymát a húsra, és tálaljuk bármilyen zöldségkörettel.

Én párolt kelkáposztát készítettem mellé, ehhez a recept a következő:

Egy negyed kelkáposztát felvágtam vékony csíkokra, hozzáreszeltem egy sárgarépát, belekarikáztam 3 gerezd fokhagymát, majd az egészet lesóztam. Amikor már kezdett levet engedni a káposzta, akkor feltettem lassú tűzön dinsztelődni. 10 perc múlva tálaltam.

Miért a kelkáposzta?

10 dkg kelkáposzta csak 30 kcal-t tartalmaz. Ezenkívül magas a rosttartalma, így rendkívül jó fogyókúrás zöldség. Emellett nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag forrás, valamint aminosavtartalma is jelentős, továbbá immunerősítő, gyulladáscsökkentő, rákellenes hatású és csonterősítő is egyben.

Borbás Marcsi korábbi vacsorareceptjeit ide kattintva nyithatod meg.

 

Már követem az oldalt

X