Tészta nélküli pizza: káposztán a feltét

Gasztro

Tészta nélküli pizza: káposztán a feltét

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 5-6 szem paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 4-5 szelet bacon
  • 2 db mozzarella
  • olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A káposztát felszeleteljük vastagabb korongokra: ez fogja helyettesíteni a pizza tésztáját. A korongok mindkét oldalát megsózzuk és kicsit meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután tepsibe tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőben húsz percig sütjük. Ezzel el is készült a tészta nélküli „pizza” alapja. Ekkor jöhet rá ízlés szerint a feltét. Parmezán, mozzarella, bacon, szeletelt paradicsom. Friss bazsalikomlevelekkel is ízesítjük, de akár gomba, paprika vagy sonka is kerülhet rá. Ha elkészültünk, visszarakjuk a sütőbe, és 220-230 fokon készre sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Pünkösdi reggeli a zöldben

Egyszer régen, valamikor az idők kezdetén, egy színes szakácskönyv került a kezembe. Németországból érkezett, és csábító szép reggeli ajánlatokkal volt teli. Lapozgattam, nézegettem, közben meg a mi sovány, sebtiben bekapott reggelinkre gondoltam. Volt benne vasárnapi és ünnepi reggeli, pezsgős reggeli a teraszon, angol reggeli babbal és bajor reggeli pereccel, fehér kolbásszal, és pünkösdi piknik-reggeli a zöldben.