Tejszínes-vargányás harcsa

Gasztro

Tejszínes-vargányás harcsa

Ha akad egy kis hal a háznál, ez a te recepted!

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • friss vagy fagyasztott vargánya
  • bazsalikom
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk.

Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 perces főzés után kész az ételünk.

Főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Epres finomságok a közelgő anyák napjára

Az ellenállhatatlan földieper maga a tavasz. Nincs, akit ne kötnének gyöngéd érzelmek hozzá! Hiszen ő az első pirosság, akit oly nagyon vártunk, s olyan szerényen, szelíden bújik meg a levélzuhatag védelmében. Alig engedi a napsugár felé fordítani fejecskéit, szégyenlősen lehajtja, mosolyog. Féltőn érintjük meg, magunkhoz emeljük, megszemléljük: milyen elragadó, kecses és könnyű, hogy fülig pirul megilletődöttségében. Az aromájában benne van minden, ami a május, vagy ha túlzottan sietne, az április: a virágillat, a madárdal, a tavasz, a szeretet.