Szezámmagos, csípős marhahús batátával – egyserpenyős recept

Gasztro

Szezámmagos, csípős marhahús batátával – egyserpenyős recept

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha fehérpecsenye
  • szerecsendió
  • koriandermag
  • csillagánizs
  • jalapeno ízlés szerint
  • 3 db szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szem lime
  • 2-3 ek szójaszósz
  • friss thai bazsalikom


  • 5 szem batáta
  • 1 ek olívaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A koriandermagot, a csillagánizst és a félbevágott szerecsendiót szárazon megpirítjuk egy forró serpenyőben. Amikor elkezdenek pirulni-sötétedni a fűszerek, és kissé füstölnek, kivesszük őket, és egy tálba rakjuk.

Ezután a serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és megpirítjuk a vékony csíkokra vágott marhahúst. Nem kell kevergetni, hagyjuk, hogy az egyik oldala átpiruljon, majd fordítsuk meg a húsokat. Fontos, hogy forró serpenyőbe tegyük a húst, hogy ne engedje ki a levét, ráadásul így „bezárjuk” a szaftokat.

Amint megpirult, ízlés szerint sózzuk, majd apróra vágott, zsenge zellerszárat és újhagymát adunk hozzá. Ízesítjük karikára vágott jalapenóval, és az előzőleg megpirított fűszereket is visszarakjuk a serpenyőbe. Adunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, és lime-héjat. Öntünk rá szójaszószt, és megszórjuk friss thai bazsalikommal. Ekkor keverjük hozzá a sóval és kevés olívaolajjal elősütött, kockára vágott batátát. Az egészet összeforgatjuk, hogy a batáta is felvegye a szaftot. Végül megszórjuk az ételt szezámmaggal.

Azonnal, forrón találjuk.