Sütőtökös „gofcsi”

Gasztro

Sütőtökös „gofcsi”

 Szikra Gabriella receptje 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 300 g főtt burgonya
  • 300 g sült tök
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk só
  • kb. 5 dl tej
  • 3 dl szóda

A tálaláshoz:

  • marinált tök
  • szalonnás tejfölhab
  • tejszínes tökpüré
  • pirított tökmag

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, és egy kis cukorral megszórva puhára sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük.

A lisztből, tejből, szódából és sütőporból palacsintatésztát keverünk. Ízesítjük sóval. A sütőtököt simára turmixoljuk, a főtt burgonyát lereszeljük, majd mindkettőt elkeverjük a palacsintatésztával. Gofrisütőben ropogósra sütjük. Marinált tökkel, szalonnás tejfölhabbal és pirított tökmaggal tálaljuk.

A maradék sütőtökből tejszínnel, sóval mártást főzünk, és azt is adunk hozzá.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.