Spenótos túrós pite

Gasztro

Spenótos túrós pite

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 1 dkg Magyar Vaj
  • 25 dkg Magyar Túró
  • 3 ek aprított spenót
  • 1 ek Magyar Tejföl
  • 2 db tojás
  • só, durvára őrölt bors
  • 1 egész tojás a kenéshez

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőformákat gondosan megkenjük vajjal, majd kibéleljük mindegyiket a leveles tésztával. Ehhez a tésztából kétszer akkora köröket vágunk, mint a sütőformáink. A túrót simára elkeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal, a spenóttal és a tojásokkal. Ízesítjük sóval és borssal. Ezután a túrós keveréket a sütőformákba kanalazzuk. Ezután a kis piték tetejét készítjük el. A leveles tésztából pont akkora köröket vágunk, mint a sütőforma. A köröket egy hegyes késsel ki is díszíthetjük. Ezután fedjük be a pitéket, a sütőforma pereménél kicsit nyomjuk össze a tésztákat. Ezután kenjük le a tetejüket vékonyan egy felvert tojással. 200 fokos sütőben végül szép pirosra sütjük őket.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.