Sajttal töltött falatkák

Gasztro

Sajttal töltött falatkák

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • kb 1,5 dl Magyar Tej
  • 1 dkg Magyar Vaj

Töltelék:

  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt

A tetejére:

  • 1 dkg olvasztott Magyar Vaj
  • aprított petrezselyem

 

Tovább olvasok

 

A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot. Közben az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. Ha már habos, akkor elkezdjük bedagasztani a tésztát a maradék tejjel. Ha már összeállt, beledolgozzuk a puha vajat is. Rugalmas, jól formázható állagú tésztát kell kapnunk. Ha már szép sima a felülete, és buborékok jelennek meg rajta, akkor vékonyan olajozzuk be a felületét, takarjuk le, és tegyük langyos helyre kelni.

 

Ha duplájára dagadt a tészta, akkor lisztezett felületre borítjuk, és 16-18 darabra vágjuk. Mindegyik tésztarészből gombócot készítünk, melynek a közepébe egy darab sajtot rakunk. Figyeljünk, hogy a sajt ne lógjon ki a tésztagombócból. Ezután egy kivajazott, kerek, kb. 20 cm-es sütőformába rakjuk a gombócokat, és 20 percet hagyjuk kelni. Közben a sütőedényt takarjuk le, hogy ne száradjon ki a felületük.

180 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük a gombócokat. Amint kivettük őket a sütőből, megkenjük a felületüket petrezselymes olvasztott vajjal.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.