Sajtos sült újburgonya

Gasztro

Sajtos sült újburgonya

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újburgonya
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor friss majoranna
  • 15 dkg Magyar Trappista Sajt

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Sós vízben feltesszük főni. Ha egyet forrt, leszűrjük. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a fűszerekkel. Ráöntjük az újburgonyára, és óvatosan az egészet átkeverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

 

A sajtot lereszeljük, és elterítjük a sütőpapíron. Rátesszük a fűszeres burgonyát, majd az egészet berakjuk a sütőbe 200 fokra. Fontos, hogy ne keverjük el a sajttal a burgonyát, maradjon a sajt legalul. Ha a krumpli megpirult, és a sajt is ropogósra sült, el is készültünk. Remek köret, de magában is nagyon finom egy nagy kanál tejföllel tálalva.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.