Olaszos töltött csirkemell

Gasztro

Olaszos töltött csirkemell

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell bőr nélkül
  • 1 doboz zsíros natúr krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított oregánó ízlés szerint
  • 4-5 szem aszalt paradicsom
  • friss rozmaring

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A krémsajtot kikeverjük az aprított fokhagymával, az oregánóval, a felvágott aszalt paradicsommal, kevés rozmaringlevéllel és egy nagy csipetnyi sóval. A csirkemelleket félbevágjuk, és oldalukba egy éles és hegyes késsel lyukat fúrunk, belül felhasítjuk: ebbe töltjük az elkészített tölteléket egy habzsák segítségével. A zsírokban kioldódódó aromák sütés közben kiolvadnak, és átjárják a csirkemell rostjait. Kívülről is megsózzuk a húst, majd egy jól beolajozott tepsibe tesszük. Paradicsomot és újhagymát teszünk mellé, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőbe tesszük, és 180-200 °C fokon 45 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.