Mogyorós-datolyás csiga

Gasztro

Mogyorós-datolyás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • szódabikarbóna
  • vaníliapaszta
  • 1-2 ek tej

A töltelékhez:

  • 6 dkg mogyoró
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg barnacukor
  • 18 dkg datolyapüré
  • 6 dkg finomliszt
  • 2-3 narancs leszerelt héja
  • 1 csipet só
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a barnacukorral, a porcukorral és a szódabikarbónával. Ezután beledolgozzuk a vajat, a vaníliapasztát, a tojást és apránként annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Hűvös helyre tesszük, amíg elkészül a krém. Ehhez először megpirítjuk a mogyorót, majd a vajjal, a datolyapürével, a barnacukorral, a sóval, a fahéjjal együtt késes aprítóval egyneművé aprítjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet és a reszelt narancshéjat. Összegyúrjuk az egészet.

A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és elrendezzük rajta a tölteléket, majd egy picit elegyengetjük a sodrófával. Mint a kakaóscsigát, feltekerjük. Felszeleteljük, és a csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.