Mentás zöldborsókrémleves sajttal

Gasztro

Mentás zöldborsókrémleves sajttal

 Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej salotta hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1dl fehérbor
  • 400 g friss vagy mirelit borsó
  • 1,5 l zöldség alaplé vagy víz
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors
  • 1 marék mentalevél
  • 50 g pecorino sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a fehérbort. Ezután beletesszük a zöldborsót, és felöntjük annyi lével, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal és mentával.

Felforraljuk és utána levesszük a tűzhelyről, majd 10 percet állni hagyjuk.

Ha kicsit hűlt, turmixoljuk, apró szövésű szűrőn átszűrjük, és frissen reszelt sajttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.