Legényfogó leves másként

Gasztro

Legényfogó leves másként

Komáromi Márton receptje

Hozzávalók: 

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg csirkemáj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csokor zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 nagy szem burgonya
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 liter alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szem paprika
  • 1 szem paradicsom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vöröshagymát félkarikára vágjuk, és egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben megsózzuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd néhány perc múlva felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg minden megpuhul. Ha szükséges, sót is adunk még hozzá. Ezután beleöntjük a tejszínt, rövid ideig forraljuk, majd az egészet krémesre turmixoljuk.

A sárgarépát kis kockákra vágjuk, a burgonyát megtisztítjuk, és szintén felkockázzuk. Sós vizet forralunk, és megfőzzük először a burgonyát, majd a sárgarépát is. A répa maradjon roppanós. A zsenge zöldbabot is falatnyi darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

A laskagombát egy forró serpenyőbe tesszük, kevés zsiradékra. Egy másik edénnyel lepréseljük, majd kb. fél perc múlva megfordítjuk, és a másik odalát is lepréselve pirítjuk. Még egyszer megismételjük a műveletet. Ha a gomba a préselő edény aljára ragadna, óvatosan szedjük le róla. Végül eltávolítjuk a préselésre szolgáló edényt, és gyakran forgatva a gombát pirosra sütjük.

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és kevés olajon ezt is megpirítjuk. Ha már piros, akkor hozzáadjuk a feldarabolt májat is. A végén megsózzuk. Pár perc múlva tálaljuk is levest a hússal és a zöldségekkel, valamint friss petrezselyemmel és a tejszínes lével.  

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.