Káposztasaláta – a klasszikus recept

Gasztro

Káposztasaláta – a klasszikus recept

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta (vékonylevelű, érett)
  • 2 csapott tk só
  • 3 dl víz
  • 2 púpozott ek kristálycukor
  • 3 ek 15%-os ecet
  • egész köménymag
  • tökmagolaj

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, egy tálba helyezzük, és hozzáadunk 2 csapott teáskanál parajdi vagy Himalája sót, majd egy órát hagyjuk állni. Közben időnként megkeverjük. 

Az óra leteltével egy tálban 3 dl vizet elkeverünk 3 evőkanálnyi 15%-os ecettel és 2 púpozott evőkanál kristálycukorral.  A káposztát kinyomkodjuk és beleforgatjuk az ecetes lébe.  Végül egész köménymagot szórunk rá. Tökmagolajjal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.