Juhtúrós rakott nokedli

Gasztro

Juhtúrós rakott nokedli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • kb. 1,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szem sütni való burgonya
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd kevés sós vízben megfőzzük. A főzővízbe beleaprítjuk a fokhagymát is.

A lisztet egy magasabb falú tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és egy kevés vizet. Az egészet simára kikeverjük, megsózzuk, és annyi vizet adunk még hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen. Ezután sós vízbe szaggatjuk a nokedliket, és pár perc alatt készre főzzük.

A szalonnát apró darabokra vágjuk, a zsírját kisütjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót. Erre szűrjük rá a megfőtt nokedlit, és jól elkeverjük. Ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk. A sózással vigyázzunk, hiszen a juhtúró is sós.

Egy megfelelő méretű hőálló tálat kikenünk sertészsírral, elterítjük benne a megfőtt burgonyát, majd ráöntjük a juhtúróval elkevert nokedlit.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.