Fagyasztott joghurtdesszert

Gasztro

Fagyasztott joghurtdesszert

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A citromos-túrós joghurtréteghez:

  • 200 g Magyar Túródesszert, citromtorta ízű (Alföldi Tej) 
  • 165 g natúr joghurt

A málnás joghurtréteghez:

  • 165 g natúr joghurt
  • 20 dkg málna
  • porcukor ízlés szerint

A fehércsokoládés joghurtréteghez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 165 g natúr joghurt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A citromos-túrós réteghez turmixoljuk össze a túródesszertet a joghurttal, majd öntsük egy őzgerinc vagy kenyérsütő formába, amit kibéleltünk folpackkal. Egyengessük el, majd tegyük a fagyasztóba fél órára. Ezután következik a málnás joghurtréteg. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a cukorral. A málnát villával kissé átnyomkodjuk, majd ezt is hozzáadjuk. Ha eltelt fél óra, ráöntjük az előző rétegre, és betesszük az egészet a fagyasztóba megint fél órára. A harmadik réteghez összeturmixoljuk a fehér csokoládét és a joghurtot. Ez a záróréteg. Ha megfagyott az egész, hidegen szeleteljük és tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.