Erről hallottál már? Hideg lecsó

Gasztro

Erről hallottál már? Hideg lecsó

 Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 2,5 kg paradicsom
  • 2,5 kg kápia paprika
  • 5-6 db padlizsán
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • friss bazsalikom
  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A padlizsánt és a kápiát megsütjük, miután kihűlt, a héját lehúzzuk. A paradicsomot leforrázzuk és a héjat eltávolítjuk. Burgonyanyomóval mindhárom zöldséget áttörjük, de nem kell túl pépesre, jó, ha maradnak benne darabok is. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal ízesítjük. Csak egyet forralunk rajta, és le is zárhatjuk a tűzet alatta. Pirítóssal vagy friss kenyérrel fogyasztjuk, hidegen, melegen egyaránt kiváló.

Ajánljuk még:

Pünkösdi reggeli a zöldben

Egyszer régen, valamikor az idők kezdetén, egy színes szakácskönyv került a kezembe. Németországból érkezett, és csábító szép reggeli ajánlatokkal volt teli. Lapozgattam, nézegettem, közben meg a mi sovány, sebtiben bekapott reggelinkre gondoltam. Volt benne vasárnapi és ünnepi reggeli, pezsgős reggeli a teraszon, angol reggeli babbal és bajor reggeli pereccel, fehér kolbásszal, és pünkösdi piknik-reggeli a zöldben.