Egyben sült tarja mézzel

Gasztro

Egyben sült tarja mézzel

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéstarja
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 2 ek olívaolaj

A mázhoz:

  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 tk méz
  • 1 ek magos mustár

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A húst először pácoljuk be. Vágjuk a fokhagymát hosszúkás darabokra és forgassuk meg őket só és bors keverékében. Tüzdeljük meg a tarját gazdagon! A maradék borshoz és sóhoz keverjünk mustárt, pirospaprikát, olívaolajat. Ezzel a páccal dörzsöljük be a húst, majd tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. Ezután alaposan csomagoljuk be a tarját olyan sütőpapírral, amit előzőleg vízbe áztattunk. 190 fokra előmelegített sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le róla a sütőpapírt. Készítsül el a mázat: keverjük össze a chiliszószt, a szójaszószt, a mézet és a magos mustárt, majd melegítsük meg (ne forraljuk). Végül kenjük be vele a tarját, és tegyük vissza grillfokozatra néhány percre. 

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.