Egyben fasírozott

Gasztro

Egyben fasírozott

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kiló darált sertésdagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb kápia paprika
  • 2 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldség- vagy húsleves alaplé
  • olívaolaj
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, illetve a tojást. Ha lágynak érezzük a masszát, két evőkanál zsemlemorzsát is tehetünk bele. A sajtot lereszeljük, és azzal is összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd vastagabb, hengeralakúra formázzuk. Zsemlemorzsába hempergetjük, és olajon minden oldalát megpirítjuk. Érdemes ehhez egy öntöttvas lábast használni. Ezután felöntjük fehérborral és zöldségalaplével. Végül lefedjük az edényt sütőpapírral, és 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40 percre. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.