Citromfüves túrófánk

Gasztro

Citromfüves túrófánk

Kerekes Sándor receptje

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 125 g finomliszt
  • 1 db tojás
  • 50 g porcukor
  • ½ cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromfű ízlés szerint
  • ½ narancs héja
  • ½ citrom héja

A sütéshez:

  • 1 liter étolaj

A tálaláshoz:

  • 1 üveg ribizlilekvár

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és egy tojással. Ezután jön hozzá a liszt. Miközben összedolgozzuk, ízesítjük aprított citromfűvel, citrom- és narancshéjjal. Ha elkészült a tészta, akár hűtőbe is rakhatjuk, és másnap is kisüthetjük.

Az olajat közepesen melegre beállítjuk, mint amikor fánkot sütünk. A tésztából 3 dekagrammos adagokat mérünk ki, és mindegyikből csinos golyót formázunk a tenyerünk segítségével. Ha elkészültünk, beletesszük őket az olajba. Akkor jó az olaj mennyisége, ha meg tudnak benne fordulni a fánkok. Szép pirosra sütjük őket, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. Porcukorral és a lekvárral tálaljuk.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.