Bélszín grillen készítve

Gasztro

Bélszín grillen készítve

A grillezésről szinte mindenkinek a nyár jut az eszébe, pedig sokkal kellemesebb ősszel állni a forró grillrács mellett, és hibátlan ízeket varázsolni egyszerűen, ráadásul izzadság nélkül. 

Hozzávalók:

  • fejenként 1 szelet bélszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 5 dkg vaj

Elkészítés: 

Tovább olvasok

A húst sütés előtt 1-2 órával kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Grillezés előtt sem fűszert, sem sót nem teszünk a húsra, csupán olívaolajjal kenjük meg egy szál rozmaring segítségével.

A grillsütőt felfűtjük 250 fokra vagy a grillserpenyőnket nagyon-nagyon forróra.
A húsokat ferdén felhelyezzük az öntöttvas rácsra, és elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 2-2,5 percet sülni. Ha letelt az idő, áttesszük a grill másik oldalára a húst, szintén ferdén, hogy a rács színezete keresztben legyen rajta. Így lesz szép mintájú majd a húsunk.

A hús másik oldalát is bekenjük olivaolajjal, majd megismételjük a sütési műveletet. 
Amikor letelt a sütési időnk, öt percig pihentetjük a grillen vagy a serpenyőben lefedve a húst.
Ezután mindegyik szelet tetejére teszünk egy kevés vajat, és megszórjuk valamilyen különleges sóval.

Friss salátával tálaljuk.

 

 
 

 

 

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X