Bányica

Gasztro

Bányica

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 cs réteslap (8-10 db)
  • 15 dkg vaj olvasztva
  • 30 dkg lágyabb állagú feta sajt
  • 2 db mozzarella
  • 8 db tojás
  • 2 dl szódavíz
  • spenót, zöldbab, répa, spárga vagy egyéb zöldség

  

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A réteslapokat kettesével kell megtölteni. A két egymásra fektetett lapot megcsorgatjuk egy kevés olvasztott vajjal, morzsolunk rá feta sajtot, egyenletesen ráhelyezünk néhány szelet mozzarellát és zöldségdarabot. Szinte bármilyen zöldséget használhatunk. Például spenótot, padlizsánt, cukkinit, rukkolát, zöldbabot vagy spárgát. Fontos, hogy ne rakjunk túl sok tölteléket a rétesbe, osszuk el a megadott mennyiséget. Amikor megtöltöttük a lapokat, akkor lazán feltekerjük őket, és egy kerek, alaposan kivajazott tűzálló tálba csigavonalban elhelyezzük.

Ha tele van a tepsi, még sütés előtt óvatosan, éles késsel sugárirányban szeletekre vágjuk a rétesrudakat. Ezután egy kézi habverővel kicsit kihabosítjuk a megsózott tojásokat, és hozzáöntjük a szódavizet. Ezt a keveréket egyenletesen a rétesekre öntjük, s mivel bevagdostuk a tekercseket, így be tud folyni a tojás a töltelék közé is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tekercs közepe is megemelkedik, és rázásra nem lötyög, valamint szép piros a teteje, tálalhatjuk is.

 

Már követem az oldalt

X