Banánkenyér

Gasztro

Banánkenyér

 Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 25 g sertészsír
  • 6 ek cukor
  • 1 nagy tojás
  • fél citrom héja
  • 180 g finomliszt
  • 2 púpos ek darált dió
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kk só
  • 2 db jó érett banán
  • 2 ek csipkebogyólekvár
  • 125 ml görög joghurt
  • 1 banán a díszítéshez

 

Tovább olvasok
 
Antal Csilla
 

Elkészítés: 

A szobahőmérsékletű vajat a zsírral és a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, majd azzal is simára keverjük. Teszünk hozzá egy pici sót, és ízesítjük a citrom héjával. A lisztet elkeverjük a darált dióval és a sütőporral. A banánokat alaposan összetörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal és a lekvárral. Ezután a lisztes és a banános keveréket is hozzáadjuk a vajas részhez, és az egészet simára keverjük. Nyugodtan dolgozhatunk végig robotgéppel.

Egy kisebb, szögletes kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe simítjuk bele a masszát. A tetejét a maradék banánnal díszítjük úgy, hogy ügyesen félbevágjuk a gyümölcsöt, és a sütemény tetejére fektetjük. 175 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.

 
Antal Csilla
 

Az állaga nagyon szaftos és puha, nagyon finom egy kis csipkelekvárral!

 

 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X