Az igazi kókuszcsók

Gasztro

Az igazi kókuszcsók

Juhos Józsi receptje

Hozzávalók:

  • 125 g tojásfehérje
  • 175 g cukor
  • 100 g méz

 

  • 200 g kókusz
  • 150 g fekete csokoládé

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket gőz fölött elkezdjük felverni a cukorral és a mézzel. Nem kell habbá verni, csak kb. 45 fokig melegíteni, tehát addig, amíg belenyúlva csípősnek nem érezzük. Ezután levesszük a gőzről és hozzáadjuk a kókuszt. Az eredmény akkor jó, ha sűrű tejföl állaga van. Ezután habzsákba töltjük a kókuszos masszát, és csinos kis halmokat nyomunk belőle szilikonos sütőpapírra.

Légkeverésen, 180 fokon addig sütjük, amíg elkezd a külseje barnulni. Ha teljesen kihűltek a csókok, akkor könnyen le tudjuk szedni őket a sütőpapírról.

Ezután a csokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz fölött, majd belemártjuk a süteményeket. Ha megkötött a csokoládé, máris megkóstolhatjuk. Ha nem mártjuk ki, akkor akár egy-két hétig is eláll lezárt dobozban. 

 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.