A legnépszerűbb tatár beefsteak

Gasztro

A legnépszerűbb tatár beefsteak

Borbás Marcsi receptje

Ennek az ételnek is többféle változata létezik, azonban az alábbi az egyik legnépszerűbb verzió. A legfontosabb hozzávaló a jó minőségű marhabélszín, erre mindig figyeljünk oda!

Hozzávalók:

  • 20 dkg érlelt marhabélszín
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek mustár
  • 1 tojássárgája 
Tovább olvasok
 

 

Elkészítés:

A húst apró lyukú darálón ledaráljuk, vagy ha van türelmünk hozzá, akkor egy jó éles késsel nagyon apróra felvágjuk. Én az utóbbit választottam, tapasztalataim szerint így sokkal jobb állaga lesz a tatár beefsteaknek. Ha ezzel a művelettel végeztünk, fűszerekkel gazdagítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra lereszeljük, és ezt is az ételhez adjuk. Jöhet bele a mustár és a ketchup, majd pedig a tojássárgája. Ha elkészültünk, legalább két órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Végül pirítóssal tálaljuk.

 A cikk megjelenését a METRO támogatja.

Ajánljuk még:

Pünkösdi reggeli a zöldben

Egyszer régen, valamikor az idők kezdetén, egy színes szakácskönyv került a kezembe. Németországból érkezett, és csábító szép reggeli ajánlatokkal volt teli. Lapozgattam, nézegettem, közben meg a mi sovány, sebtiben bekapott reggelinkre gondoltam. Volt benne vasárnapi és ünnepi reggeli, pezsgős reggeli a teraszon, angol reggeli babbal és bajor reggeli pereccel, fehér kolbásszal, és pünkösdi piknik-reggeli a zöldben.