Tormaszósz: a legjobb tormás recept

Gasztro

Tormaszósz: a legjobb tormás recept

Különleges húsvéti recept

Hozzávalók:

  • 100-150 g üveges torma (ízlés szerint)
  • 2 zsömle
  • 3 dl húsleves
  • 2-3 dl tejföl
  • pici cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A zsömlét feldaraboljuk. Egy serpenyőben kis vajon megpirítjuk a kockákat, majd felöntjük a húslevessel, és néhány perc alatt jó pépesre főzzük. A tormát finomra reszeljük, és azt is hozzáadjuk. További 3-5 percig rotyogtatjuk, hogy a torma erősségét beállítsuk (minél tovább főzzük, annál kevésbé lesz erős), és a húsleves is átvegye a torma karakteres ízét. Ezután tejföllel krémesítjük, végül pici sót és cukrot adunk hozzá. Ez a szósz egy Mária Terézia korabeli recept. Ekkor még leginkább zsemlével sűrítették az ételeket.

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X