A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Gasztro

A legextrább vitaminbomba: sárgarépalekvár

Ideje eltenni!

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 narancs leve
  • 2 citrom kicsavart leve
Tovább olvasok

Elkészítés:


A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy fazékban a 4 dl vízzel együtt puhára főzzük.

Amikor elkészült, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a narancs- és citromlevet. Ezután visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Végül előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.