A legegyszerűbb étel három hozzávalóból: krumplilaska

Gasztro

A legegyszerűbb étel három hozzávalóból: krumplilaska

Finom krumplis lapótya, alig valamiből!

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt krumpli
  • 60 dkg liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, majd gyúrótáblán hagyjuk hűlni. Ezután összegyúrjuk a liszttel és a sóval, majd rudat formálunk a tésztából.

A rúdból darabokat vágunk le, majd kb. 15 cm sugarú vékony körré nyújtunk. Egy serpenyőben vagy gázlapon mindkét oldalát megsütjük, és olvasztott zsírral megkenjük.

Lekvárral vagy túróval, tejföllel ízesíthetjük, de magában is finom!

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.